Pärskeitä 2/2000

 

Pisteenä I:n päälle menestykselliselle vuodelle:

Hei, ME ollaan Vuoden Sukellusseura

Meille Rauman Laitesukeltajille kuluva vuosi 2000 oli nautinnollisen menestyksellinen. Ainahan meikäläisiin on liittynyt omaehtoinen, aktiivinen toiminta, mutta nyt se on herättänyt kunnioitusta myös "tullin" toisella puolella. Marraskuun lopulla Suomen Urheilusukeltajain liitto valitsi meidät Vuoden Sukellusseuraksi.

SUSL:n puheenjohtaja Jouko Laitisen mukaan valinta oli jopa helppo. Ja kun valintakriteereitä kuuntelee, niin ei voi olla muuta kuin samaa mieltä.

Nimityksessä kiitetään erityisesti meidän laajaa ja laadukasta nuorisotyötämme. Nuorissa mitattuna me olemmekin Suomen suurin sukellusseura, 321 jäsenestä noin kaksisataa on alle 21-vuotiaita. Paitsi määrällisesti, myös laadullisesti meidän nuorisomme on varsin kovaa valuuttaa. Vai mitä muuta voi päätellä siitä, että Sinkkosen Petri valittiin aikaisemmin tänä vuonna vuoden norpaksi ja Nökö Backman vuoden ohjaajaksi. Kun vielä Anssi Heino ja Mikko Kuningas olivat pokkaamassa nuorten uppopallokultaa, niin onhan siinä menestystä kerrakseen.

Emmekä me olleet pelkästään nuorten varassa. Urheilusukeltajain liiton järjestöjyriä ihastutti Raumalla hyvin hoidettu liittokokous, ideanikkareita ja medioita taas Riskonpöllän omalaatuinen sukellus+taidetapahtuma. Toukokuussahan meitä oli pari sataa ihmistä ihastelemassa, kun Unto Koskelan merellisiä runoja lausuttiin kalliolta ja sukelluspuiston sukelluskellosta sekä pidettiin Kirsi Backmanin vedenalaisen keramiikkanäyttelyn avajaiset.

Kun vuosi 2000 oli näin hyvä, niin mitä sitä voikaan ensi vuodelta odottaa?

 


 

Päivitetty 16.1.2003