Jäsenlehti 1/1998

 

Puheenjohtajalta

Yhteisestä sukellusköydestä

Seuramme 20. Toimintavuosi on alkamassa. Niin kuin 19 vuotta sitten, se on taas kerran toiveita ja toteutumista odottavia sukellushaaveita täynnä.

Aina nämä haavet eivät ole toteutuksen puolesta menneet aivan nappiin, eli elettyihin vuosiin on sisältynyt laskukausia, jos taas onnekkaita nousujakin.

Sen lienemme kuitenkin oppineet, ettei kukaan tule meidän seuramme puolesta ulkopuolella mitään tekemään, vaan aloitteellisuus pitää löytyä omasta jäsenistöstä.

Ainoastaan näin toimien löydämme myös ulkopuoliset yhteistyökumppanit ja saamme seurallemme sellaisen arvostuksen, että joukkoomme on mukava ja tavoiteltava liittyä toimivaksi jäseneksi.

Tällä opilla on Rauman Laitesukeltajat kasvanut jäsenmäärältään Suomen suurimpien sukellusseurojen joukkoon.

Kulunut vuosi on tuonut jälleen aivan uusia haasteita uimahallin remontin myötä, mutta niistäkin näköjään selvitään ja on selvitty taas yhdessä tekemällä ja seuran omalla aloitteellisuudella.

Kädessäsi on Rauman laitesukeltajien ensimmäinen jäsenlehti. Toivonkin, että tämä olisi yksi säie lisää siihen yhteiseen sukellusköyteen, jota tulemme myös jatkossa vetämään samaan suuntaan harrastuksemme parhaaksi.

Toimeliasta kesää kaikille

- Lasse -


Laitesukeltajien ensi kesän ykköskohde on selvillä, se on:

Riskonpöllän sukelluspuisto

Seuramme sai talvella tekemällään anomuksella kaupungilta luvan rakentaa kiinteän harjoittelualueen Riskonpöllän rantavesille. Aluehan on jo perinteisesti toiminut seuramme laitesukelluskoulutuksen avovesisukelluksen suorituspaikkana, sillä Riskonpöllän lähistöllä sijaitsee myös joulukuussa 1898 uponnut kuunari Siivo. Siivon aavemaiset maisemat ja mahtava rakenne on ihastuttanut laitesukeltajia jo monen sukupolven ajan.

Siivosta jonkun matkan päähän merenpohjaan rakennetaan kiinteä köysirata tehtävärasteineen avovesikoulutusradaksi. Näin pystymme jatkossa pienemmillä alkuvalmisteluilla suorittamaan turvallisesti avovesiosuudet. Riskonpöllän kalliorantaan rakennetaan myös portaikko veteen menoa helpottamaan.

Hylkysukeltajat saavat alueelle mielenkiintoisen harjoituskohteen; sillä alustavien suunnitelmien mukaan lähistölle upotetaan alus. Hylkyaluksen saamiseksi käydäänkin parhaillaan neuvotteluja paikallisten kalastajien kanssa.

Vetovoimaisuuden kruunuksi alueelle hankitaan sukelluskello, joka avannee aivan uusia ulottuvuuksia harrastuksellemme. Sukelluskello tulee muistuttamaan Pohjanmaalla Kaatialan kaivosjärvessä sijaitsevaa.

Mikäli asiat etenevät myönteisesti eri kohteiden osalta, on meillä Jussinpäivään mennessä useita mielenkiintoisia sukelluksia Riskonpöllän vesillä sukelluspuiston parissa.


 

Päivitetty 19.11.2002