Sukelluskalastus

Sukelluskalastajat ratkoivat Itämeren mestaruutta Rauman vesillä.
”Täällä kotimaassa Itämeren kalakantojen tila huolestuttaa sukelluskalastajia. Erikoisen lajin harrastajat kilpailevat siitä, kuka pyytää harppuunalla eniten kalaa. Pohjoismaiden ja Itämeren mestaruudet ratkottiin kaksipäiväisessä kilpailussa Raumalla.”

Katso video YLE AREENA:sta!

Sukelluskalastus on vapaasukellusvälinein sekä harppuunan avulla tapahtuvaa kalastusta. Sukelluskalastajat eivät käytä paineilmalaitteita kuten laitesukeltajat vaan sukeltaminen tapahtuu henkeä pidättäen, kuten vapaasukelluksessa. Sukelluskalastusta kutsutaan usein myös harppuunakalastukseksi.

Sukelluskalastus on kalakantojen kestävän käytön periaatteen mukainen ekologinen kalastusmuoto. Kalastaja voi valita saaliinsa, eikä sivusaalista tai alamittaisia kaloja tule. Sukelluskalastus on melko vaativaa ja saalismäärät jäävät pääsääntöisesti pieniksi. Yleisimpiä saaliskaloja ovat Suomessa luontaisesti lisääntyvät ahven, hauki, lahna, säynävä ja kampela. Kalastustavan eettisiin periaatteisiin kuuluu kalan välitön tappaminen heti laukauksen jälkeen.

– Wikipedia

Sukelluskalastuksen vastuuhenkilö:
Mika Karhu
Puh. 0500 459561

Muut ohjaajat:

Sähköpostiosoitteet ovat kaikilla vastuuhenkilöillä muotoa:
etunimi.sukunimi@ raumanlaitesukeltajat.fi

Kuva sukelluskalastuksen SM-mitalisteista 2010.

1. Matti Pyykkö, Team Kampela, 2. Kim Jaatinen, Calypso, 3. Mika Karhu, Rauman Laitesukeltajat ry